Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met praktijklessen. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen, je mag dan rijden met een begeleider onder de voorwaarden van 2to Drive.

Tijdens de rijlessen gaan we ontspannen met elkaar om. Er is zeker tijd voor een grapje of om het een en ander met elkaar te delen, maar we gaan ook hard aan het werk! De volledige 60 minuten (of 90, of 120) worden aan jou besteed; dus we gaan niet eerst nog een andere leerling wegbrengen, het is helemaal jouw rijles.

Standaard spreken we af op Station Groningen Noord, maar in overleg kunnen we soms ook een ander adres afspreken.

In het begin zal ik veel uitleggen en demonstreren. We rijden dan naar een plek die geschikt is voor het onderwerp dat we gaan aanpakken en daar gaan we dan goed oefenen. Als je wat verder gevorderd bent, zal ik je meer gaan “coachen”. Ik laat je dan zoveel mogelijk zelfstandig rijden in allerlei situaties en gaandeweg begeleid ik je in het worden van een zelfstandige, veilige en sociale bestuurder.

Wees vooral niet bang om fouten te maken! Je neemt rijles om te leren en van fouten maken leer je juist heel goed! 

Wat we in een rijles bereikt hebben, hou ik bij op een digitale leskaart. Die kun jij uiteraard ook inzien, op een app. Zo heb je altijd zicht op je vorderingen. Je kunt in de app ook alvast de volgende rijles voorbereiden. Er staan leuke filmpjes zodat je alvast een beeld krijgt van de volgende rijles. Op de app zie je ook de geplande lessen, je betalingen en als je dat wil kan ik je toegang geven tot het prachtige theoriepakket dat er in verwerkt is.